Accu voor notebook – waar moet je op letten bij het kopen?

Accu

De laptopaccu is een van de verbruiksonderdelen van de notebook die het vaakst moet worden vervangen. Grote notebookfabrikanten zoals hp, Acer of Apple bieden originele accessoires tegen hoge prijzen. Maar je kunt ook een accu voor de laptop bij een derde partij kopen. Meestal zijn er geen kwalitatieve verschillen. Zelfs een goedkope batterij voor de notebook kan lang meegaan als deze goed wordt opgeladen. Permanente netvoeding is over het algemeen schadelijk voor notebookbatterijen, de batterij moet altijd de gelegenheid krijgen om te ontladen. Het is vooral fijn als de batterij voor de laptop nooit helemaal leeg raakt, maar altijd een restlading heeft van minimaal 15%. De batterij kan ook worden opgeladen met 30 – 40%. Het is belangrijk om de juiste naam van de notebook en het typenummer van de batterij voor de laptop te weten.

Zijn er ook krachtigere accu’s?

Bij het kiezen van een nieuwe accu laptop moet altijd rekening worden gehouden met de uitgangsspanning en -stroom, zodat er geen defect aan het apparaat is. De meeste notebooks hebben een relatief kleine ingebouwde batterij die tussen de twee en vier uur meegaat. Als de WLAN-functie is ingeschakeld en de notebook verbruikt de meeste energie tijdens het afspelen van video. Het is energiebesparend om de monitor in batterijmodus donkerder te zetten. Als u de werkprestaties van uw laptop in batterijmodus wilt uitbreiden, raden we aan een batterij voor de notebook met een hogere prestatie aan te schaffen. Kies je voor een hele grote accu, dan is het goed mogelijk dat je notebook na installatie scheef komt te staan. Krachtigere batterijen voor laptops zijn meestal dikker dan de standaardversie. De bediening van de notebook wordt iets gemakkelijker gemaakt door de gekantelde positie, en met name productieve schrijvers profiteren van het verlichten van de belasting van de polsen dankzij de ergonomische werkpositie. Anders is de functionaliteit van de laptop niet beperkt.

En hoe zit het met de spanning?

en grote accu voor de laptop is logisch omdat je het toestel dan langer kunt gebruiken. Een prestatieverhoging tot 500% kan worden bereikt. Met een grote batterij voor de notebook kan het voltage iets hoger zijn. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de notebook, zelfs de grote laptopbatterij wordt normaal opgeladen met de eerder gebruikte oplaadkabel. Als uw oplader defect is, zorg er dan voor dat u de juiste voedingseenheid voor uw model kiest wanneer u een nieuwe aanschaft. Afhankelijk van de fabrikant kan de aansluiting op de notebook anders zijn. De aanduiding van de stroomsterkte op de powerpacks verwijst meestal naar de maximale stroom die de powerpack kan leveren, de batterij regelt zijn stroomvoorziening zelfstandig via de laadelektronica. Als de spanning maar een klein beetje afwijkt, maakt dat meestal niet uit. Wij adviseren u graag uitgebreid als u niet zeker weet welke voeding het beste bij u past. In onze winkel vindt u een grote keuze aan voedingen voor alle notebookfabrikanten, evenals batterijen voor notebooks in verschillende uitvoeringen.

Wat te doen als er geen stopcontact in de buurt is?

Wil je de notebook veel onderweg gebruiken, of ben je er professioneel van afhankelijk dat je laptop ook op reis lang mee kan, dan is het aan te raden om altijd een tweede accu voor de notebook bij je te hebben. Deze moet altijd volledig zijn opgeladen en kan daarom gemakkelijk worden gebruikt wanneer dat nodig is. Een populair alternatief zijn ook zonneladers, die in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Wil je je laptop onderweg opladen met zonne-energie, dan heb je een mat met meerdere zonnepanelen nodig. In principe kunnen alle oplaadbare batterijen voor notebooks ook worden opgeladen met zonne-energie, mits er voldoende zonneschijn is. De mat met de zonnemodules kan eenvoudig worden uitgerold en indien nodig op de laptop worden aangesloten. Let altijd op de juiste stroom en spanning zodat de accu van uw notebook volledig kan worden opgeladen. Als je twijfelt of ondersteuning nodig hebt bij het kiezen van de juiste oplader, bel ons dan gratis. Onze vriendelijke medewerkers aan de telefoon adviseren u vakkundig over alle individuele zaken en begeleiden u desgewenst graag bij het gehele bestelproces.

Accu voor notebook – waar moet je op letten bij het kopen?
Schuiven naar boven