De beste tips om aan de slag te gaan met daghandel

Beleggen

Veel geld verdienen in korte tijd – dit is het doel dat veel mensen tegenwoordig nastreven. Met daghandel lijkt deze droom uit te kunnen komen, aangezien het bedrijf oppervlakkig heel gemakkelijk klinkt. Maar om op lange termijn geld te kunnen verdienen met deze beleggingsstrategie, heb je naast veel uithoudingsvermogen ook een zekere knowhow nodig. Hieronder zullen we u vertellen hoe u daghandel het beste kunt benaderen en met welke risico’s u rekening moet houden. Het belangrijkste in het kort en onze beste tips en aanbevelingen staan ​​meteen aan het begin!

Hoe werkt daghandel?

De term daghandel verwijst naar kortetermijnhandel op de beurs. De handelaar opent een handelspositie binnen één dag en sluit deze dezelfde dag weer. Het doel is om binnen de dag te profiteren van prijsschommelingen. De objecten van speculatie zijn niet alleen aandelen, cryptocurrencies, deviezen en derivaten kunnen ook worden verhandeld in daghandel.

Daghandel wordt steeds populairder, vooral op social media platforms zoals Instagram en Twitter. Maar de oorsprong van deze handelsstijl gaat tientallen jaren terug. Daghandel werd mogelijk gemaakt dankzij de introductie van het Electronic Communication Network (ECN) in 1969 in combinatie met het NASDAQ-systeem (National Association of Securities Dealers Automatic Quotation) in 1971. De handel in aandelen ging digitaal en werd toegankelijk voor de algemene Amerikaanse bevolking met de oprichting van TradePlus in 1982.

In Europa moeten beleggers belasting betalen over hun beleggingsinkomsten. Dit geldt ook voor daghandelwinsten. De roerende voorheffing is maximaal 25 procent. Daarnaast is er de solidariteitstoeslag en, indien van toepassing, kerkbelasting (het bedrag is afhankelijk van de deelstaat). De gemaakte belastingen zijn onafhankelijk van de locatie van het daghandelsplatform, dus belastingen zijn ook van toepassing op buitenlandse handelsaanbieders.

Per persoon gelden ook de basistoeslag van 9.000 euro en de spaartoeslag van 801 euro. Als u binnen een jaar minder dan 9.801 euro genereert, is uw winst belastingvrij. Eventuele verliezen uit daghandeltransacties kunnen worden verrekend met uw winst.

Verder heb je eigelijk alleen maar een goede beleggen app nodig.

De beste tips om aan de slag te gaan met daghandel
Schuiven naar boven