Gewinterde tuinmeubelen van strekmetaal

Setje

Kunststof tuinmeubelen

Voor kunststof meubelen geldt: hoogwaardig kunststof kan zeker buiten overwinteren, maar gaat minder lang mee als het niet wordt beschermd. Het is goed voor alle kunststoffen om vorstvrij te blijven. Door de kou kunnen veel kleine scheurtjes in het materiaal ontstaan. De stabiliteit blijft in wezen behouden, maar vuil heeft de neiging zich in de kleine scheurtjes te vestigen, waardoor het meubel niet mooi blijft. Het is daarom raadzaam om de kunststof tafel en stoel in de winter in een vorstvrije ruimte te bewaren.

Hoogwaardige kunststof vlechten en stoffen (polyrattan en textileen) zijn doorgaans goed bestand tegen vorst, maar hier bewaren is veiliger en verlengt de levensduur, ook al zijn deze polyethyleen strengen vuilafstotend en ongevoelig voor nat, koud weer en sterke temperatuurschommelingen en UV-bestendig. gestabiliseerd.

Tuin- en loungemeubels gemaakt van Sunbrella

Geen zin om in de winter de tuinmeubelen naar het winterverblijf te slepen? Vertrouw dan vanaf het begin op meubels met een Sunbrella hoes. Deze kunnen zonder problemen gewoon buiten blijven staan ​​en overwinteren, ook zonder kap.

Robuuste meubelen van Sunbrella

Gelakte inheemse houtsoorten zoals beuken, sparren of lariks, die nu uit de mode zijn, vragen veel zorg en moeten de winter in beschermde binnenruimtes doorbrengen. Anders ontstaan ​​er barsten in de verf en is bijvoorbeeld schimmelgroei of ongedierte mogelijk. In het voorjaar is er dan in ieder geval een nieuwe verflaag. Tuinmeubelen van (deze) houtsoorten mogen echter niet in een verwarmde ruimte worden geplaatst. Hier barst het hout en wordt het broos. Een koude kelder is beter.

Overwinteren van teak, robinia, lariks, acacia, eucalyptus of gele balau is makkelijker. Deze bossen zijn zo dicht gegroeid en bevatten veel olie dat er geen vocht kan binnendringen. Teak wordt bijvoorbeeld al eeuwenlang gebruikt in de scheepsbouw of voor houten boeien in de Oostzee en overleeft elke storm, regenbui en vorst. Hier geldt echter hetzelfde als bij ander hout of kunststof: het materiaal veroudert door het weer en verkleurt bijvoorbeeld van bruin naar grijs. Wie hier last van heeft, moet in het voorjaar het hout inwrijven met een speciale olie. In principe kan men zeggen dat de levensduur van een hout altijd wordt verlengd door maatregelen ter bescherming tegen weersinvloeden. Zo kunt u bijvoorbeeld teakhouten meubelen een leven lang ‘bezitten’ met de juiste zorg en opslag.

Het spreekt voor zich dat kussens sowieso niet buiten blijven staan: als ze nat worden gaan ze schimmelen, gaan ze stinken en als ze drogen worden ze stug en lelijk. De kussens moeten op een droge plaats worden gebracht voordat je de meubels neerzet, omdat de herfstavonden vaak erg vochtig zijn en de ochtenddauw vaak uit dikke mist bestaat.

Gewinterde tuinmeubelen van strekmetaal
Schuiven naar boven