Tuinmeubelen kiezen: voor- en nadelen van kunststof

Lounge

Kunststof meubelen zijn doorgaans relatief goedkoop. Ondertussen zijn er echter ook optisch hoogwaardige tuinmeubelen van kunststof, die toch goedkoop blijven. Het grote voordeel: kunststof meubelen zijn licht. Dus als u vaak stoelen wilt of moet verplaatsen, bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast zijn kunststof meubelen meestal goed stapelbaar. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvriendelijk en langdurig weerbestendig.

Daardoor zijn er meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een dining loungeset, wat steeds populairder begint te worden.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen massief kunststof, Texileen en polywood. Polywood is een imitatie van hout, zodat u de uitstraling van hout kunt krijgen zonder de typische onderhoudsproblemen. Soms zie je echter de verkeerde houtlook op goedkopere meubels. Texilene kent u vast wel van stoelen met fijn geperforeerde rugleuning en zitting, vaak in donkergrijs. Het is vinyl en polyester, het materiaal is duurzaam en extreem flexibel en lichtgewicht. Door de gaatjes loopt het water snel weg, het materiaal is ideaal voor buitengebruik. Vaak wordt er een licht aluminium frame geplaatst. Dit meubel is echter iets duurder dan puur plastic.

All-plastic is de laatste en meestal goedkoopste optie. Er zijn nu ook visueel aantrekkelijke meubelen in vele kleuren. Kunststof is gemakkelijk te onderhouden, maar ook gevoelig voor verkleuring. Iedereen die ooit witte plastic stoelen heeft gehad, weet hoe de armleuningen er na een tijdje uitzien. Ook hier zijn krassen sneller in het materiaal. Omdat kunststof meubelen vaak gemaakt worden van fossiele brandstoffen, zijn ze minder geschikt voor milieubewuste hoveniers.

Kunststof meubelen worden ook schoongemaakt met zeepsop en een doek. Polish spray brengt glans. In het beste geval worden de meubels in de winter in een beschermende hoes bewaard, maar onjuiste opslag kan leiden tot schimmelvorming, vooral bij polywood. Schuurmiddelen zijn taboe bij het schoonmaken. Over het algemeen moet je er rekening mee houden dat puur plastic snel smelt, dus je koopt niet het ideale meubel om ermee te grillen. Zelfs midden in de zomer mogen kunststof meubelen niet te lang in de middaghitte blijven staan.

Tuinmeubelen kiezen: voor- en nadelen van kunststof
Schuiven naar boven