Volg de trend met houten horloges

Horloge heren

Bij het zoeken naar een opvallend horloge dat niet iedereen heeft, wordt één materiaal steeds populairder: hout! Een horloge gemaakt van dit natuurlijke materiaal inspireert met het idee van duurzaamheid en ondersteunt ook visueel de overwegend natuurlijke trend. Horloges uit “ecologische teelt” zijn populair en geven de drager een natuurlijke uitstraling. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende kleuren en nerven mogelijk, wat een horloge van hout al snel uniek maakt.

Wat is een houten horloge?

Een houten horloge is een horloge dat van hout is gemaakt – althans in onderdelen, omdat elementen als het display en het uurwerk bij deze materiaalkeuze zijn uitgesloten. Houten horloges maken vooral indruk met hun houten kast, sommige modellen hebben ook een armband, die gedeeltelijk of volledig uit het natuurlijke materiaal bestaat.

Voordelen van houten horloges op een rij

  • Opvallende uitstraling: houten horloges springen in het oog, vooral met hun houten armbanden. Er is ook de factor uniciteit; elk model is iets anders door de natuurlijke houtnerven.
  • Aan duurzaamheid gedacht: “Puur natuur” is ook in de wereld van mode en accessoires populairder dan ooit. Producten van gerecycled hout zijn populair en ondersteunen het idee van duurzaamheid. Daarnaast zijn klokken van hout, afkomstig uit ecologische bosbouw, vrij van schadelijke stoffen.
  • Aangenaam om te dragen: horlogeliefhebbers kennen de snelle ophoping van zweet op warme dagen van onder andere leren of roestvrijstalen horloges. Dankzij de consistentie van hout worden dergelijke ophopingen van vloeistof onder de armband vermeden. Dit ondersteunt het draagcomfort.

Licht of donker? Varianten van houten horloges

Afhankelijk van de houtsoort komt een houten horloge in een licht of donker gewaad.

Een lichte variant is bijvoorbeeld esdoornhout, dat vaak wordt verfraaid met een extra print – zoals het geval is bij het bijzondere WeWood Criss Art Leo dameshorloge. Gemaakt van puur esdoornhout en visueel verbeterd met een opvallende luipaardprint.

Walnoothout daarentegen wordt gepresenteerd in een sterke bruine tint van de middelste kleurcategorie. Het Kerbholz Walter walnootgrijs lederen houten horloge voor heren is gemaakt van het kenmerkende en massieve walnoothout, dat indruk maakt met zijn natuurlijke nerf.

Donkere houtsoorten zoals Afrikaanse grenadille zijn ook populair voor houten horloges. De weelderige WeWood Arrow Black Gold herenchronograaf is gemaakt van dit chique en klassiek ogende hout. Een alternatief voor vrienden van donkere horloges is sandelhout, dat zich onder andere in het Kerbholz Gitta dameshorloge met zijn natuurlijke nerf van zijn beste en meest modieuze kant laat zien. Niet alleen de kast, maar ook de hele armband was gemaakt van het fijne hout.

Volg de trend met houten horloges
Schuiven naar boven